Out of stock
0 out of 5

80.00 kr

Handsprit (Alcogel)

Out of stock

Description

DAX Alcogel 85 används främst där sjukdomsalstrande mikroorganismer skall avdödas. För desinfektion av händer före rent och efter smutsigt arbete samt efter kontakt med slemhinnor, blod etc. Effektiv mot bakterier, svampar och olika typer av virus (t.ex. Svininfluensa, vinterkräksjuka).
Exempel på användningsområden är inom hälso-, sjuk- och tandvård, inom livsmedelshantering, på veterinärkliniker eller inom barnomsorgen. DAX Alcogel 85 är även lämplig att ha hemma för att stoppa smittspridningen mellan familjemedlemmar när det är perioder med influensa, förkylning och vinterkräksjuka.Gör så här
– Tvätta händerna med tvål och vatten om du är synligt smutsig.
– Tag rikligt av DAX Alcogel 85 på torr och ren hud (minst 2 pumptryck).
– Gnid in händerna noggrant, glöm inte tumgreppet.
– Låt lufttorka.

Produktfakta

DAX Alcogel 85 är en halvgel sammansatt av tre olika alkoholer med etanol som huvudkomponent. Alkoholstyrkan är 85 volymprocent. DAX Alcogel 85 verkar snabbt och klibbar inte efter avdunstning. Tillsatsen av glycerin som återfuktningsmedel gör att huden behåller sin naturliga fuktighetsbalans och hindrar därmed uttorkning.
Undvik att produkten kommer i kontakt med textilier, då den kan ge vita fläckar på färgade kläder.

DAX Alcogel 85 uppfyller bl.a. standarden EN 1500 och har dokumenterad effekt på bakterier som Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus ochEntereoccocus hirae.
Produkten har även dokumenterad effekt på höljeförsedda virus som Hepatit B, Hepatit C, HIV och andra virusfamiljer som tillhör orthomyxoviridae vilket inkluderar samtliga human och djur influensavirus som H5N1 och H1N1. DAX Alcogel 85 har även dokumenterad effekt på mycobakterier som Mycobacterium terrae, och vissa nakna virus som Rota virus och Murine Norovirus.

Applikation hygienisk handdesinfektion EN 1500: 3 ml – 30 sekunder.